Mysterieuze cirkel boven Utrecht

UTRECHT – di 16 jun 2015, 23:27

Dinsdagavond is boven Utrecht een mysterieuze cirkel gezien. Verschillende mensen hebben foto’s van het vreemde fenomeen op Twitter gezet.

De eerste melding van de cirkel was rond 22.30 uur. Latere meldingen kwamen uit Houten, ten zuidoosten van Utrecht. Volgens twitteraar @jvandenbrakel veranderde de cirkel langzaamaan in een ellips.

Op de foto’s lijkt de cirkel nog het meest op een ringwolkje, uitgeblazen door een roker.

Deze mysterieuze cirkel zorgde voor ophef in Utrecht en omgeving

Deze mysterieuze cirkel zorgde voor ophef in Utrecht en omgeving
Foto: Twitter / @ManonSas

di 16 jun 2015, 23:27

Mysterieuze cirkel boven Utrecht

UTRECHT – Dinsdagavond is boven Utrecht een mysterieuze cirkel gezien. Verschillende mensen hebben foto’s van het vreemde fenomeen op Twitter gezet.

De eerste melding van de cirkel was rond 22.30 uur. Latere meldingen kwamen uit Houten, ten zuidoosten van Utrecht. Volgens twitteraar @jvandenbrakel veranderde de cirkel langzaamaan in een ellips.

Op de foto’s lijkt de cirkel nog het meest op een ringwolkje, uitgeblazen door een roker.

2 gedachten over “Mysterieuze cirkel boven Utrecht

 1. Mysterieuze cirkel boven Buenos Aires

  Published on 27 May 2015
  Honderden mensen waren enkele dagen geleden getuige van een mysterieuze cirkel boven Tigre, een voorstadje van Buenos Aires

 2. http://www.metronieuws.nl/binnenland/2015/06/wat-deed-die-mysterieuze-cirkel-boven-utrecht

  Zwarte cirkel boven Utrecht blijkt special effect

  http://www.ad.nl/ad/nl/1039/Utrecht/article/detail/4078746/2015/06/17/Zwarte-cirkel-boven-Utrecht-blijkt-special-effect.dhtml
  Marijn van Gelder
  17-6-15 – 10:08
  © Twitter/jeroen_bijman.
  De mysterieuze zwarte cirkel die dinsdagavond boven het oosten van de stad Utrecht is gesignaleerd, was geen UFO maar een special effect van Holland Opera. Dat heeft een woordvoerster van Holland Opera gezegd. Het gezelschap bereidt op Fort Rijnauwen het stuk ‘The Day After ‘ voor dat daar van 18 juni tot en met 11 juli wordt gespeeld.

  Dinsdagavond rond half elf zagen verschillende mensen een mysterieuze zwarte cirkel boven het oostelijk deel van de stad Utrecht. Op Twitter werd gespeculeerd over wolken, UFO’s en spreeuwen.

  Volgens de woordvoerster zal de cirkel de komende weken vaker boven de stad te zien zijn. De cirkel is een zogenoemde rookkring die ontstaat na een knal of explosie. ,,Het is vergelijkbaar met de rookkringen die je met een sigaar kunt maken, maar dan groter. De kans is groot dat je de cirkels op donderdag, vrijdag en zaterdag zult zien. dat zijn de voorstellingsdagen.”


  Het apparaat waarmee de rookkring wordt gemaakt. © Rob Acket.
  Platgebeld
  Holland Opera wordt platgebeld door de pers over de zwarte kring die hun installatie veroorzaakte. ,,Het maakt best wel een knal. We dachten wel, ‘oh, daar gaan we over gebeld worden’. Maar we dachten aan verontruste buurtbewoners, maar niet aan de media. We doen namelijk wel vaker iets met vuur. Maar we vinden het wel heel leuk.”

  The Day After is een stuk van Holland Opera vol spektakel met vuur, topzangers, circusacrobaten, dansers en een 14-koppig blazersensemble. Het geeft een eigentijdse visie op de mythe over Phaëton, die door hoogmoed de aarde dreigt te vernietigen. De knal speelt een rol aan het einde van het stuk, als Phaëton bijna de aarde vernietigt.

  Dit artikel is ook verstuurd via WhatsApp. Wil je op WhatsApp ook nieuws ontvangen van AD? Stuur AD AAN naar 06 11568540. (Afmelden kan door AD UIT te sturen).
  Lees ook
  Mysterieuze zwarte cirkel boven Utrecht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s